Okategoriserad

Tantpatruller i Sverige

Av december 18, 2021Inga kommentarer

I Östersund har vi en livaktig förening. De demonstrerar var tredje torsdag och har under pandemin åkt runt i olika byar för att lyfta pensionsfrågan. De tillverkar också fantastiska små hattar som de säljer vid sina event. De har ett väl utvecklat samarbete med Röda korset och tillsammans innan jul bjöd de på lussekatter och pepparkakor. Vill du komma i kontakt med Tantpatrullen i Östersund, mejla oss på tantpatrullen@gmail.com så ordnar vi med en kontakt.

I Göteborg och Västsverige har vi många medlemmar och vi hoppas snart kunna ge dom hjälp och inspiration att starta upp en Tantpatrull där.

I Stockholm har vi mer än 100 medlemmar och många av dessa är aktiva genom att demonstrera på Mynttorget varje torsdag från slutet av mars till slutet av oktober. De har också genomfört flash mobb på pendeltåg, haft luciaevent med anpassade sånger, gjort event till halloween m.m. Varje år hitintills har ett 20 tal tanter firat in nyår tillsammans, nu 2021 blev det istället en middag inför jul med föreläsning av Inga-Lisa Segregorio.

I södra Sverige har vi en hel del medlemmar och några i Lund har visat intresse av att starta upp en förening där.