Pandemin har tärt hårt på våra lokala föreningar. Massor av bra idéer med utåtriktade aktiviteter fanns inför 2020. Men nu håller vi på att starta upp allt igen. Stora insatser har skett av flera lokala föreningar udner valrörelsen, för att nämna några är Stockholmsgruppen mycket aktiv, så även Östersund, Malmö mfl.  Vi arbetar nu med att förverkliga alla de planer som funnits under 2022 och fler planer har tillkommit, vad det är kan du läsa om på vår första sida.Styrelsen för Tantpatrullen har beslutat att ge bidrag upp till 10000 kr per förening för att  dra igång aktiviteter. Är du intresserad av att starta en Tantpatrull eller för att ge hjälp till de Tantpatruller som finns. mejla oss på tantpatrullen@gmail.com så förmedlar vi kontakt. Vi har skrivit en bok om pensioner, vill du ha boken mejla oss eller ladda ner detta dokument som är boken i tryckt form. Tantologin

I Stockholm har vi flera hundra medlemmar och många av dessa är aktiva genom att demonstrera på Mynttorget varje torsdag från slutet av mars till slutet av oktober. Vi demonstrerar på torsdagar vid lunchtid på Mynttorget från mars till november. Vi delar ut flygblad, sjunger några kampsånger och har talkörsramsor. Vill du lyssna på oss, klicka på denna länk, https://soundcloud.com/tantpatrullen-stockholm/2-tantpatrullens-stridssang.

Nu i oktober 2022 är vår sångbok klar, du kan få den i tryckt form om du mejlar oss. Här är sångboken i det format som gått till tryckeriet Tantpatrullens sångbok. Texter av Gertie Lux och illustrationer av Cecilia Torudd. 

Vi träffas också några gånger per år då vi bjuder på soppa och lyssnar på någon intressant person och planerar det som ska hända framöver.

Vi har en sommaravslutning tillsammans när vi avnjuter en härlig sommarlunch.  Vi har i många år firat nyår tillsammans med tre rätters middag till självkostnadspris. Nu 2021 blev det istället en middag inför jul med föreläsning av Inga-Lisa Segregorio. 

Vi passar också på att demonstrera till Halloween då vi klär ut oss som häxor och på Lucia är det dags igen. Då bildar vi ett luciatåg och ställer oss på en publik plats där vi sjunger våra kampsånger och så klart en omgjord luciasång. Här är en länk till de sånger vi sjunger http://media.tantpatrullen.se/2021/12/luciasanger.docx Vi har också genomfört en filmad flash mobb på pendeltåg. 

I Östersund har vi en livaktig förening. De demonstrerar var tredje torsdag och har under pandemin åkt runt i olika byar för att lyfta pensionsfrågan. De tillverkar också fantastiska små hattar som de säljer vid sina event. De har ett väl utvecklat samarbete med Röda korset och tillsammans innan jul bjöd de på lussekatter och pepparkakor. Vill du komma i kontakt med Tantpatrullen i Östersund, mejla oss på tantpatrullen@gmail.com så ordnar vi med en kontakt. Här är länken till Facebook sidan Tantpatrullen i Örebro, gå in och läs vad de gör! https://www.facebook.com/tantpatrullenostersund

I Göteborg och Västsverige har vi många medlemmar och vi hoppas snart kunna ge dom hjälp och inspiration att starta upp en Tantpatrull där.

I södra Sverige har vi också en hel del medlemmar och några i Lund har visat intresse av att starta upp en förening.

I Örebro har man arbetat med insändare och artiklar och fått in en sådan i Nerikes allehanda. 

I Värmland var man mycket nära igång att starta upp aktiviteter, dagen innan restriktioner för pandemin damp ner. Nu håller vi tummarna för att det snarast kan förverkligas.

I Uddevalla har man fått artikel publicerad i Bohuslänningen.  Några från oss i styrelsen kommer att åka till våra medlemmar där i början av 2022 och ge dom stöd till att starta upp igen.

I norra Sverige har vi också många medlemmar. Kankse är det dags att starta upp en förening där. Det är ju valår i år.

Nedan följer lite bilder från Tantpatrullen i Östersund.

Snart har vi också en tantpatrull i Lund, välkommen säger vi till alla tanter där som nu jobbar för att starta en förening.

Vill du starta en förening på din hemort, och vill ha tips på vad du kan göra och vilket material du kan få av, mejla oss på tantpatrullen@gmail.com